Ammestop

Ammestop
Faktaboks

Denne artikel er under udarbejdelse. Indtil da har vi her samlet vores favorit-links om emnet.

Der kan være mange årsager til at vælge at stoppe amningen.
 
Måske er du blevet syg og skal have medicin, der ikke er kompatibelt med amningen. Måske føler du et pres fra dit netværk til at burde stoppe. Måske skal du starte på arbejde og tænker, at amning ikke kan forenes med arbejdsliv. Måske har du simpelthen bare ikke lyst til at amme længere. Beslutningen er din - det er altid dig, der er eksperten i din egen amning.

Ved et hurtigt ammestop er det vigtigt, at du er opmærksom på risikoen for brystbetændelse. Ved gradvist ammestop kan du evt. fjerne en daglig amning ad gangen. Ved både hurtigt og gradvist ammestop er det naturligvis vigtigt at erstatte modermælken med passende ernæring, afhængigt af dit barns alder.

Ønsker du et delvist ammestop, er det måske en mulighed for dig at stoppe med natamning og fortsætte med at amme i dagtimerne.

Uanset årsagen kan det være en svær beslutning og proces, både for dig og dit barn, og du kan have behov for konkrete ideer til hvordan, du kan gøre. Derfor har vi samlet en række links til artikler om fravænning her - og en enkelt artikel til dig, som oplever pres for at stoppe men ikke har lyst. NB. Ammestop-piller anbefales ikke - læs mere i vores wiki.
 
Har du behov for at få hjælp til tanker om ammestop, kan du kontakte vores vejledere her.
 
 
Sundhedsstyrelsens håndbog om amning
Sundhedsstyrelsen skriver her om, når det kan være nødvendigt at stoppe amningen før ønsket og planlagt (s. 187).

Fravænning, Australian Breastfeeding Association
Denne artikel giver gode råd og bud på forskellige måder, børn kan fravænnes brystet.
 
Fravænning af tumlinger, Australian Breastfeeding Association
I artiklen her fra Australian Breastfeeding Association giver de råd og ideer til, hvordan man kan fravænne en tumling.
 
Overvejer du ammestop? Breastfeeding USA
Artiklen her gennemgår mange af de tanker du kan få, hvis du overvejer at stoppe amningen.
 
Fravænning, Breastfeeding Basics
I artiklen her får du flere råd til fravænning og ammestop.

Nedtrykthed og depression efter fravænning, Kelly Bonyata IBCLC
Nogle mødre oplever stærke følelser af sorg og måske regulær depression efter fravænning. Fænomenet er endnu ikke undersøgt særligt, men her kan du læse lidt om de mekanismer i kroppen, man regner med er ansvarlige for de negative følelser. Hvis du oplever det, kan det måske hjælpe dig at vide, at det er naturligt, og måske tale om dine følelser i en af vores netværksgrupper.

Hvorfor modermælkserstatning i stedet for komælk? Healthy Children
I artiklen her fortælles om, hvorfor babyer under 1 år skal have modermælkserstatning og ikke komælk, hvis amningen stoppes.

Amning efter 1 år, La Leche League GB
Hvis du føler dig presset til at stoppe amning af din tumling, fordi du hører, at det ikke er godt at amme efter dit barns første fødselsdag, så kan du i artiklen her finde information om fordelene ved at amme efter 1 år.

Relaterede wikier

Emner

Kilder:

Se i teksten.