Certificerede ammekonsulenter

Internationalt certificerede ammekonsulenter kan hjælpe med ammeproblemer, som er udenfor normalområdet. IBCLC'er (International Board Certified Lactation Consultant) er internationalt certificerede ammekonsulenter med specialuddannelse i amning, som skal forny deres certificering hvert 5. år og derfor er forpligtet til at følge med i nyeste viden på området. I Danmark er mange IBCLCer ansat i det offentlige sundhedsvæsen, og en lille håndfuld er privatpraktiserende.

Der findes flere private klinikker, der tilbyder ammerådgivning fra jordemødre og syge- samt sundhedsplejersker uden IBCLC-certificering. Vi har valgt ikke at henvise til disse, idet disse uddannelser ikke indeholder nok om amning til at vi kan være sikre på, at det faglige niveau er højt. Da der findes en internationalt anerkendt certifikation, mener vi derfor, at det er mere sikkert at henvise til de professionelle, som er certificerede.

siden her kan du se en liste over de offentligt ansatte IBCLCer samt læse mere om certificeringen. Det er gratis at få hjælp til amning fra offentligt ansatte konsulenter. I Århus Kommune er en håndfuld IBCLC'er ansat i sundhedsplejens "Ammehjælpen", og kan se mødre til konsultationer efter telefonisk aftale samt sparre med sundhedsplejerskerne. Bor du i denne kommune, kan du derfor søge at kontakte dem.

Der findes ingen side med information om privatpraktiserende IBCLCer, og derfor har vi valgt at skrive deres kontaktinformation direkte på siden her.

Kontakt os, hvis du er IBCLC med privat praksis og gerne vil med på listen.

Region hovedstaden:

Ammevejledning.DK - http://www.ammevejledning.dk/

Ammerådgivning.dk - http://ammerådgivning.dk

Copenhagen Lactation - http://copenhagenlactation.com

Jordemodercare - http://jordemodercare.dk

Mindful Moving (IBCLC Marit Thoustrup) - https://mindfulmovinggravid.dk

Den Private Jordemoder - www.denprivatejordemoder.dk

Susanne Mathiasen - arnesus[AT]get2net.dk (kopier og indsæt @)

Region Sjælland:

Endnu ingen på listen

Region Syddanmark:

Ammehjælp Fyn - http://www.ammehjaelpfyn.dk/

Jordemoder.net - http://www.jordemoder.net/

Region Midtjylland:

Annemaia - www.annemaia.dk

Den gode amning - http://www.dengodeamning.dk/

Elisa Luna - http://elisaluna.dk

God barsel - https://godbarsel.dk

Region Nordjylland:

Ammereden - https://www.facebook.com/Ammereden/


Den Gode Barsel har IBCLCer flere steder i landet, men ikke alle deres ammevejledere er IBCLCer - se på deres side hvor de tilbyder IBCLC-hjælp: http://dengodebarsel.dk