Hvem er vi?

Ammenet er en non-profit organisation, som drives 100% af frivillige kræfter med stort engagement i hjælpen til ammende familier. Vores frivillige donerer deres tid i det omfang, de har mulighed for det. Vi sætter en ære i at hjælpe alle der hvor de er, samt at holde os opdaterede med den nyeste faglige viden.

Missionen

Ammenets formål er at yde støtte og vejledning til de familier, der ønsker at amme, samt at udbrede viden om amning som den biologiske og kulturelle norm. Dette gøres via vejledning online og til Ammenet-caféer, samt formidling af viden om amning via vores wiki, blog og social media profiler.

Ammenet hjælper alle, der har brug for hjælp til amning med at nå deres personlige mål for amningen. Vores udgangspunkt er altid at finde de løsninger, der fungerer for den enkelte familie.

Det laver vi

Vores frivillige arbejder med ammehjælp indenfor flere områder:

Støttenetværk: I vores netværksgrupper på Facebook arbejder vi med at støtte op omkring ammende familier ved at give et sikkert rum til at søge information og opbakning, hvor uddannede frivillige ordstyrere sørger for at holde tonen rar, dele relevant viden, samt henvise til hjælp fra vejledning ved behov. 

Vejledning: Ammenets vejledning foregår i vores brevkasse samt til lokale Ammenet-caféer. Fokus er på den enkelte brugers behov og situation, og de uddannede frivillige vejledere rustes til at varetage vejledningsopgaven med over 200 timers undervisning, tilrettelagt af frivillige med professionel baggrund indenfor amning.

Informationsdeling: Vores wiki og blog her på hjemmesiden skrives af frivillige, og vi lægger vægt på at formidle opdateret evidens på en måde, der kan bruges af alle - privatpersoner såvel som sundhedsfaglige. På de sociale medier søger vi at normalisere amning via deling af billeder på Instagram samt at øge kendskabet til vores wiki via vores Facebook-side.