Vil du være frivillig på Ammenet?

Historien om Ammenet og vores arbejde

ammenetAmmenet blev skabt i 2007 som et online fristed for alle, der ammede længere end 1 år. Her skulle man ikke forsvare og forklare noget. Kort efter begyndte mødre med yngre børn også at stille spørgsmål.

Det var ret tydeligt, at der virkelig manglede et online sted at få amme-svar. Drivkraften var mor-til-mor hjælpen - et ønske om at hjælpe andre med at amme, fordi det betød så meget for os selv. Den kan du måske genkende :-)

Hurtigt kom wikien med ammeviden til, og det hele voksede. I de senere år er online vejledningen på Facebook kommet til, og vi når i dag ud til en meget stor og mere broget skare af forældre.

Det kræver mange hænder at skulle hjælpe alle disse familier, og mange skønne mennesker har i årenes løb bidraget uvurderligt. Derfor er vi så glade for, at du overvejer at søge om at blive frivillig på Ammenet :-)

Ammenets værdigrundlag

Ammenet står for en lydhør og responsiv tilgang til amning og forældreskab. Man skal ikke dele denne tilgang for at få hjælp hos os. Men fordi den har betydning for vores arbejde, er det vigtigt, at du deler den som frivillig hos os.

Vi oplever amning som den naturlige måde at ernære og drage omsorg for det lille barn. Vi tilstræber i vores egne forældreskaber at være lydhøre og fleksible i forhold til vores børns behov og anerkender betydningen af en tryg tilknytning.

Mission statement

Ammenets formål er at yde støtte og vejledning til de familier, der ønsker at amme, samt at udbrede viden om amning som den biologiske og kulturelle norm. Dette gøres via online vejledning samt formidling af viden om amning via vores wiki, blog og Facebook-side.
Ammenet søger at hjælpe alle med at nå deres personlige mål for amningen. Vores udgangspunkt er altid at finde de løsninger, der fungerer for den enkelte familie.

Har du en frivillig i maven?

Læs mere om hvordan du kan være med ved at klikke på overskrifterne herunder:

Frivillig vejleder

Frivillig organisator

Frivillig ordstyrer

Vil du hjælpe på andre måder end som frivillig?

Hvis du gerne vil hjælpe, men fx ikke føler du har tid nok eller er usikker på, om du lever op til kravene til ovenstående typer frivilligt arbejde, så kontakt os og spørg. Du kan også blive støttemedlem og hjælpe os ved at betale et årligt kontingent - læs mere om det her.