Certificerede ammekonsulenter

Internationalt certificerede ammekonsulenter kan hjælpe med ammeproblemer, som er udenfor normalområdet. IBCLC'er (International Board Certified Lactation Consultant) er internationalt certificerede ammekonsulenter med specialuddannelse i amning, som i øvrigt skal recertificere hvert 5. år og derfor er forpligtet til at følge med i nyeste viden på området. I Danmark er mange IBCLCer ansat i det offentlige sundhedsvæsen, og en lille håndfuld er privatpraktiserende.

Der findes flere private klinikker, der tilbyder ammerådgivning fra jordemødre og syge- samt sundhedsplejersker. Vi har valgt ikke at henvise til disse, medmindre de også er IBCLCer,  idet disse uddannelser ikke indeholder tilnærmelsesvist nok om amning til at vi kan være sikre på, at det faglige niveau er højt. Da der findes en internationalt anerkendt certifikation, mener vi derfor, at det er mere sikkert at henvise til disse.

siden her kan du se en liste over de offentligt ansatte IBCLCer samt læse mere om certificeringen. Det er gratis at få hjælp til amning fra offentligt ansatte konsulenter.

I Århus Kommune er en håndfuld IBCLC'er ansat i sundhedsplejens "Ammehjælpen", og kan se mødre til konsultationer efter telefonisk aftale samt sparre med sundhedsplejerskerne. Bor du i denne kommune, kan du derfor søge at kontakte dem.

Der findes ingen side med information om privatpraktiserende IBCLCer, og derfor har vi valgt at skrive deres kontaktinformation direkte på siden her.

Sønderjylland:

Karen Bøhrnsen - http://www.jordemoder.net/

Århus:

godbarsel.dk v/ Gitte Engdal van Dillen, tlf. nr. 50515364, email info@godbarsel.dk

Herning:

Den gode amning v/ Anette Nyholm et.al - http://www.dengodeamning.dk/