Hypoplasi

Faktaboks

Mens vi venter på en fuld wiki om dette emne, har vi i denne mini-wiki samlet relevant information samt links til mere viden. 

Ved hypoplasi, eller hypoplastiske bryster, mangler man delvist det kirtelvæv, som danner modermælken under graviditet og amning. Derfor kan mødre med hypoplasi opleve for lidt mælk

Hypoplasi opstår allerede i puberteten, hvor kirtelvævet først udvikles, men ses evt først under graviditet og amning. Under graviditeten vil mange mødre med hypoplasi opleve, at deres bryster ikke vokser og ændrer sig som forventet. Ved amning vil det måske blive tydeligt, at produktionen af mælk er for lav, og der derfor er behov for supplering med donormælk eller modermælkserstatning ved siden af amningen, evt. ved hjælp af et suppleringssystem.

I artiklerne her kan du læse mere detaljeret om hypoplasi (på engelsk ofte kaldet IGT, insufficient glandular tissue). 

Jordemoderforeningen:

Mamma hypoplasi - mangelfuld udvikling af brystvæv

La Leche League International:

Hypoplasi

Australian Breastfeeding Association:

Hypoplasi

Nancy Mohrbacher, IBCLC, FILCA:

Personlig beretning om udvikling af brystvæv

 

 


Denne mini-wiki er skrevet i samarbejde mellem frivillige på Ammenet, og er redigeret af certificerede ammekonsulenter (IBCLC’er) blandt de frivillige.

Ammenets wiki formidler information og skal ikke opfattes som anbefalinger. Informationen på dette website kan ikke erstatte medicinsk rådgivning eller professionel hjælp ved behov.

 

Kilder:

Se ovenfor.