Nedløbsnulren

De fleste mødre, som ammer et lidt større barn, vil på et tidspunkt opleve, at deres barn gerne vil ligge og nulre/pille/hive/rive den fri brystvorte eller pille andre steder på kroppen. Det er meget almindelig, at barnets frie hånd ofte vil søge hvileløst rundt på morens krop. Det er for de fleste træls og irriterende, og kan måske gøre amningen mindre hyggelig og i stedet anstrengende. Men heldigvis er der råd for det!

Barnet vil ofte gerne have fat i den anden brystvorte af den simple grund, at barnet via sit nulren, hurtigere kan få aktiveret nedløbsrefleksen, og mælken derved kommer hurtigere.

Nogle børn nulrer også, hvis de skal tisse.

 

Hvad kan jeg gøre?

Det du kan gøre, er at finde noget som kan aflede barnet. Det kan f.eks være en "ammehalskæde", som barnet kan ligge og pille ved, mens det ammes. Man kan sagtens lave sådan en halskæde selv.

Hvis barnet er stort nok, kan man indgå nogle kompromisser som for eksempel, at barnet gerne må holde i hånd, pille ved maven, holde hånden stille på brystet, eller andre.

Det er også en mulighed, at amme fra det øverste bryst i sengen, så det andet bryst ikke er tilgængeligt.

For at berolige irriterede mødre skal det pointeres, at nedløbsnulren kun er en fase, og barnet vil igen komme til at ligge roligt igen - og eventuelt nøjes med at holde i hånd.

 

Tags

Kilder:

.