Suppleringssystemer

Medela SNSSuppleringssystemer anvendes ved for lav mælkeproduktion (se for lidt mælk og ved [[nodetitle:genetablering af amning]] . Oprindeligt blev suppleringssystemerne lavet for at adoptivmødre kunne få mulighed for at etablere en mælkeproduktion, hvis de ønskede at amme. Imidlertid har systemerne vist sig meget effektive til at genetablere eller blot øge en mælkeproduktion, hvorfor de nu anbefales, hvis der er problemer med mælkeproduktionen, som gør supplering nødvendig. Systemerne anvendes også på sygehuse og omtales somme tider som "ammesugerør" her.

Hvis man har problemer med sin mælkeproduktion er det bedste, at barnet fortsat ammer fra brystet, mens der samtidig suppleres med for eksempel udmalket modermælk eller modermælkserstatning, via et suppleringssystem (f.eks. Medela Supplemental Nursing System eller Lact-Aid Nursing Trainer System).
Suppleringssystemer kaldes også for et "hjælpebryst".

Suppleringssystemer fungerer ved, at barnet ammer ved brystet, mens der er en lille slange som føres ind i munden. Hver gang barnet sutter, får barnet mælk fra slangen. Metoden er god og effektiv, da man herved kan undgå flaskebrug, og mælkeproduktionen stimuleres mens der suppleres.

En video af et suppleringssystem i brug kan ses her.

En dansk video, hvor en brystreduceret mor viser hvordan hun bruger en hjemmelavet udgave af suppleringssystemet, kan ses her. En sådan hjemmelavet udgave anvender en alm. sutteflaske, en flaskesut samt en sonde af den type man bruger til sondemadning af babyer. De kan være svære at få på apoteket men kan muligvis bestilles hjem. De kan også købes online, fx her.

Der findes flere suppleringsssystemer - for at finde en forhandler, kan vi anbefale at google "Medela SNS".